Білий дім підтвердив підготовку санкцій проти найближчого оточення Путіна

Читать на русском
Санкції, які розробляє американська адміністрація, торкнуться російської політичної, фінансової та військової еліти, близької до Путіна
Дженніфер ПсакіReuters

У Білому домі офіційно підтвердили, що підготували список осіб з найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна, проти яких будуть впроваджені санкції, якщо Москва вирішить здійснити військове вторгнення в Україну.

Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі під час брифінгу, повідомляє Голос Америки.

Санкції, які розробляє американська адміністрація, торкнуться російської політичної, фінансової та військової еліти, близької до Путіна, а також членів їх сімей.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

«Особи, яких ми визначили, з найближчого оточення Кремля або біля нього, і відіграють роль у прийнятті урядових рішень або є співучасниками дестабілізуючої поведінки Кремля. Багато з цих осіб є особливо вразливими мішенями через свої глибокі фінансові зв'язки із Заходом, тому санкції, пов'язані із західними фінансовими системами, завдадуть їм шкоди. Я додам, що це лише частина наших зусиль, щоб вразити Росію з усіх боків» - заявила вона.

Нагадаємо, раніше видання Financial Times повідомило, що в США підготували персональний список росіян, проти яких впровадять санкції у разі вторгнення Росії в Україну.

Санкції, якими пригрозив президент США Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку, але можуть вплинути й на економіки інших країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: