Макрон підтримав залучення США до переговорів у нормандському форматі

Читать на русском
Макрон відзначив ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо проведення зустрічі у нормандському форматі.
З відкритих джерел

У Франції підтримали залучення США до переговорів у нормандському форматі.

Про це заявив президент країни Еммануель Макрон під час пресконференції із головою Євроради Шарлем Мішелем. Трансляція велась на мультимедійному порталі ЄС.

Також він привітав діалог Вашингтону та Москви щодо колективної безпеки.

Новий європейський порядок: про що домовлятимуться НАТО та РФЦього тижня США, НАТО та країни ЄС намагаються шляхом переговорів з РФ зняти фактор військової напруги біля кордонів з Україною. Чого чекати від перемовин НАТО з РФ з українського питання –аналізував політолог Олександр Радчук.

Макрон відзначив ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо проведення зустрічі у нормандському форматі. За його словами, це відображає пропозиції Франції, які обговорювалися під час телефонних переговорів французького та російського лідерів.

«Президент Зеленський лише нагадав, і ми так думаємо, це також обговорювалося кілька тижнів тому під час переговорів із президентом (Володимиром – ред.) Путіним: нормандський формат зберігає свою актуальність», - сказав Макрон.

Макрон звернув увагу на те, що нормандський формат залишається актуальним та затребуваним майданчиком для вирішення кризи в Україні.

«У цьому контексті залучення США до цього процесу є гарним явищем, яке ми маємо вітати», - додав французький лідер.

Президент Франції зазначив, що переговори США та Росією про колективну безпеку тривають, і вони стосуються не лише України. Президент Франції закликав не критикувати та не заважати діалогу між Вашингтоном та Москвою, оскільки він доповнює зусилля Європи.

Раніше ми писали про те, що Франція та Німеччина ініціюють чергову зустріч у нормандському форматі вже протягом наступних тижнів для пошуку шляхів врегулювання ситуації навколо України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: