Франція вимагає прямого діалогу Росії та ЄС через можливу агресію

Читать на русском
Влада Франції вимагає проведення прямого діалогу між Євросоюзом та Росією через можливу агресію РФ проти України.
Reuters

Влада Франції вимагає проведення прямого діалогу між Євросоюзом та Росією через можливу агресію РФ проти України.

Про це повідомив державний секретар із європейських справ при МЗС Франції Клеман Бон, пише видання DW.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За словами французького чиновника, президент РФ Путін робить ставку на переговори зі США, оскільки це нагадує «холодну війну» та підкріплює поведінку Росії як «супердержави». До того ж Путін має на меті розділити європейців.

«Ми маємо як представники Заходу триматися спільно та демонструвати єдину європейську позицію. Чи достатньо робить Європейський Союз? Досі, здається, ні», - наголосив Бон.

Бон також нагадав про вимогу французького президента Еммануеля Макрона щодо створення і реалізації нового плану загальноєвропейської безпеки, який включатиме заходи для послаблення напруження у відносинах із Росією. З огляду на головування Франції в ЄС з 1 січня, Макрон закликав до посилення виступу ЄС на міжнародній арені, зокрема для діалогу з Росією.

Раніше ми писали про те, що президент США Джозеф Байден на тлі можливої ​​агресії Росії проти України планує віддати наказ про розміщення великих військових контингентів армії США в країнах Балтії та Східної Європи. Розміщення сил передбачає перекидання тисяч військовослужбовців, а також авіації та кораблів ВМС США.

Також нагадаємо, Британія оновила рекомендації щодо поїздок в Україну на тлі можливої ​​агресії РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: