Франція має намір направити кілька сотень військових до Румунії

Читать на русском
Влада Франції планує направити кілька сотень своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.
aqreqator.az

Влада Франції планує направити кілька сотень своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомила міністр Збройних сил Франції Флоранс Парлі, повідомляє 20 minutes.

«Ми готові до того, щоб розгорнути наших військових у Румунії – країні, котра межує з Україною – за відповідного рішення НАТО», - сказала Парлі.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

Парлі додала, що у четвер, 27 січня, відвідала Бухарест, щоб обговорити розміщення французьких військ у Румунії.

«Це причина, через яку я вирушила до Румунії в четвер. Ми, очевидно, обмінялися думками з нашими румунськими партнерами щодо цього питання», - заявила вона.

Нагадаємо, 29 січня президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову, під час якої український лідер подякував французькому колегі за зусилля, докладені ним до реактивації Нормандського формату.

Зазначимо також, що Франція вимагає прямого діалогу Росії та ЄС через можливу агресію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: