Путін звільнив Поклонську з посади посла РФ, знайшовши їй нову посаду

Читать на русском
Експрокурорка призначена заступницею голови Росспівробітництва. Вона збирається захищати росіян за кордоном, зокрема, в Україні.
фото: BBC

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про звільнення експрокурорки нині окупованого Криму та ексдепутатки Держдуми Наталії Поклонської з посади посла в Кабо-Верде.

Про це свідчать укази Путіна, які опубліковано на інтернет-порталі правової інформації.

Зазначається, що російський президент призначив Поклонську заступницею голови Росспівробітництва.

«Призначити Поклонську Наталю Володимирівну заступницею керівника Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, та міжнародного гуманітарного співробітництва», – йдеться в указі.

Діяльність Росспівробітництва спрямована на реалізацію державної політики міжнародного гуманітарного співробітництва, сприяння поширенню за кордоном об'єктивного уявлення про сучасну Росію.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Водночас, Поклонська повідомила, що «бачить своїм пріоритетом у Росспівробітництві захист прав співвітчизників, зокрема, в Україні».

Варто зазначити, що з травня 2014 року по жовтень 2016 року вона обіймала посаду «прокурорки» в окупованому Росією Криму.

Нагадаємо, що український суд дозволив затримати колишнього «прокурора» Криму Поклонську.

Зазначимо, що Поклонська набула статусу підозрюваної ще у 2018 році.

Також, у березні 2021 року РНБО впровадила санкції щодо Януковича, Азарова та низки ексчиновників. У списку також була й Поклонська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: