Зеленський поговорив з Макроном: подробиці розмови

Читать на русском
Український президент подякував Макрону за тверду і послідовну підтримку України, суверенітету і територіальної цілісності України
Зеленський та МакронІнтерфакс-Україна

Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову, в ході якої український лідер подякував французькому колезі за зусилля, докладені ним до реактивації Нормандського формату.

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Поки існує сприятливий клімат для діалогу, потрібно наповнювати час зустрічами та переговорами. Поки тривають дипломатичні зусилля, ризик подальшої ескалації зменшується» – підкреслив Зеленський.

Між миром та війною: Володимир Зеленський опинився перед складним виборомРезультати зустрічі у нормандському форматі можуть бути неприємними для Володимира Зеленського.

Український президент подякував Макрону за тверду і послідовну підтримку України, суверенітету і територіальної цілісності України та за зусилля з реанімації Нормандського формату. Також сторони обговорили важливість активізації роботи ТКГ та її підгруп з метою швидкого прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що переговори представників України, Німеччини, Франції та Росії пройшли в Парижі на тлі загострення ситуації біля українських кордонів. «Слово і Діло» стежило за першими подробицями зустрічі.

27 січня був опублікований текст спільної заяви політиків за підсумками зустрічі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: