Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, чому знімки з супутника не дають об'єктивної картини

Читать на русском
Вторгнення Росії. Президент України Володимир Зеленський заявив, що супутникові знімки не дають змоги оцінювати нарощування військ РФ.
Володимир Зеленськийскріншот з трансляції

Супутникові знімки, які неодноразово оприлюднюють західні ЗМІ, не дають можливості об'єктивно оцінювати нарощування військ Росії на кордоні України. Точнішою інформацією володіє українська розвідка.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу із представниками іноземних ЗМІ у п'ятницю, 28 січня.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Якщо ви бачитимете лише супутникову інформацію, ви можете, наприклад, побачити збільшення кількості військ, але ви не можете точно оцінити: це збільшення військ, чи це спроба налякати, чи це атака, чи це ротація військ. Тобто, наші професіонали оцінюють цю ситуацію глибше, і іноді ми бачимо, як переодягають людей, іноді ми бачимо, як люди прийшли та поставили намети, щоб показати, що кілька бригад прийшли на кордон, а потім ми бачимо, що у цих наметах немає життя, тобто тишком вивезли людей», - сказав він.

За словами Зеленського, таким чином йде психологічний наратив «з боку, наприклад, Росії та сепаратистів – психологічний, залякування». І це, наголосив президент, відбувається дуже часто.

При цьому він акцентував на важливості того, що президент США Джо Байден отримує інформацію про ситуацію на кордоні з РФ не від посередників, а безпосередньо від нього.

«Дуже важливо, щоб не лише наші спецслужби обмінювалися інформацією, треба бути тут і обмінюватися інформацією», – додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський заявив, що рівень ескалації на кордоні з Росією зараз не вищий, ніж був на початку 2021 року.

Наприкінці грудня агентство Reuters заявило, що Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною та опублікувало відповідні знімки.

На початку січня американське видання The New York Times опублікувало нову карту скупчення російських військ біля території України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: