«Так не буває»: Зеленський відповів Байдену на слова про «незначну агресію» Росії

Читать на русском
Зеленський у відповідь Байдену заявив, що у світі не буває незначних агресій та незначних жертв. Це також стосується ситуації з Росією.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у світі не буває «незначних агресій» та «незначних жертв».

Про це він написав у своєму Twitter у четвер, 20 січня.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Хочемо нагадати великим державам, що незначних агресій немає і маленьких народів немає. Хоч як і буває незначних жертв, і маленького горя від втрати близьких. Говорю це як президент великої держави України», - написав Зеленський.

Зазначимо, на слова Байдена сьогодні також відреагував голова МЗС України Дмитро Кулеба. Він заявив, що говорячи про незначне або повне вторгнення, не можна бути «наполовину агресивним».

Нагадаємо, напередодні Байден дав пресконференцію, на якій торкнувся тем агресії Росії та ситуації навколо України. Зокрема, Байден пообіцяв «небачені санкції» та «катастрофічні наслідки» у тому випадку, якщо президент Володимир Путін все ж таки зважиться на вторгнення в Україну.

Однак Байден додав, що західні країни не розуміють, що робити, якщо відбудеться «незначне вторгнення», так звана локальна військова операція.

Байден також вважає, що мета Путіна – не початок війни між Росією та західними країнами, а перевірка реакції Заходу, США та НАТО на можливу агресію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: