Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною: Reuters опублікувало фото

Читать на русском

Приватна американська компанія Maxar Technologies, яка спеціалізується на розвідці, сьогодні оприлюднила нові супутникові знімки.

Приватна американська компанія Maxar Technologies, яка спеціалізується на розвідці, сьогодні оприлюднила нові супутникові знімки, які підтверджують стягнення російських військ до України.

На фотографіях знято військову техніку, повідомляє Reuters.

Нові супутникові знімки підтверджують, що Росія останні тижні продовжувала нарощувати сили в окупованому Криму. На фото показано військову базу на півострові. На фото від 13 грудня вона була наполовину порожня, але на той час туди прибули сотні бронетранспортерів, танків, самохідної артилерії та засобів ППО.

«За останній місяць наші супутникові знімки з високою роздільною здатністю дозволили зафіксувати низку нових російських військ у Криму, а також на кількох полігонах на заході Росії вздовж периферії кордону з Україною», - йдеться у заяві Maxar.

Інші супутники Maxar підтверджують нарощування сил на полігоні «Солоти» неподалік кордону з Україною. А також у російському місті Єльня приблизно за 260 км на північ від кордону та на полігоні «Погоново» біля Воронежа.

За даними Ради безпеки та оборони України, Росія зосередила 122 тисячі військових у межах 200 кілометрів від кордону.

Як відомо, ситуація на українсько-російському кордоні від початку листопада викликає занепокоєння західних країн. Співробітники спецслужб передбачають «високу ймовірність дестабілізації» ситуації з боку Росії вже цієї зими.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: