США підготували 18 сценаріїв на випадок агресії Росії – Нуланд

Читать на русском
США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плані поки що не збираються розкривати.
Фото Ліга

США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плані поки що не збираються розкривати.

Про це заявила держсекретар США Вікторія Нуланд в інтерв'ю газеті Financial Times.

За її словами, США готові впровадити нові санкції проти Росії, якщо вона наважиться на вторгнення.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Я не збираюся розкривати 18 різних сценаріїв... Я просто скажу, що наші переговори, які ми ведемо з нашими союзниками, спрямовані на те, щоб завдати дуже гострого болю і дуже швидко, якщо Росія вдасться до цього кроку у будь-якій формі», - зазначила Нуланд.

За словами американської чиновниці, двері для дипломатичного пошуку виходу із ситуації відчинені, і на сьогодні Вашингтон працює над письмовими відповідями на російські вимоги щодо «гарантій безпеки».

«Ми хочемо продовжити розмову. Ми вважаємо, що це потрібно робити на основі взаємності, у них будуть образи, але ми також маємо побоювання. Ми вважаємо, що можемо знизити напруженість і досягти певного прогресу в деяких із цих питань за допомогою дипломатії», - додала Нуланд.

Раніше у Держдепі США заявили про готовність до нових переговорів із Росією.

Також нагадаємо, у Білому домі заявили, що російському президентові Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів та санкціями, які запровадять проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: