Росія продовжує стягування військ до українського кордону: Міноборони показало карту

Читать на русском

Росія продовжує активно стягувати війська до українських кордонів. Москву не зупиняють численні заклики країн Заходу до деескалації.

Про це повідомляє видання Foreign Policy, яке опублікувало свіжу карту з розташуванням російських військ навколо України. Карта надана виданню джерелом з Міністерства оборони України.

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

Видання зазначає, що оригінал такої карти використовується в МОУ для інформування західних союзників про ситуацію на кордоні з Росією; на ній показана аналітика розгортання російських військ на кордоні з Україною.

  • Східний кордон: не менше 10 батальйонних тактично груп російської армії.
  • Білорусь: на її території розташовані Російські авіаційні підрозділи, танковий батальйон, мотопіхотні частини.
  • Курська область: військові табори з озброєнням і бойовою технікою.
  • Південні кордони (окупований Крим): перекидання на півострів підрозділів з ракетними установками «Іскандер».

Крім того, відзначаються численні польоти авіації РФ на території Білорусі.

Видання також наводить прогноз колишнього заступника Міністра оборони Європи і НАТО Джима Таунсенда. Він зазначає, що РФ може використовувати батареї з комплексів протиповітряної оборони С-400 для знищення українських цивільних аеропортів і літаків на землі - для цього їм достатньо підтягнути батареї до кордонів.

Нагадаємо, за даними Ради безпеки та оборони України, Росія зосередила 122 тисячі військових в межах 200 кілометрів від кордону.

Приватна американська компанія Maxar Technologies, яка спеціалізується на розвідці, 25 грудня оприлюднила нові супутникові знімки, що підтверджують стягування російських військ до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: