Захист від агресії РФ: США підтвердили виділення Україні 200 млн доларів військової допомоги

Читать на русском
Державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня у Києві затвердив виділення додаткових 200 мільйонів доларів Україні на оборону від агресії Росії.
фото REUTERS

Адміністрація президента США Джо Байдена схвалила виділення Україні додаткових 200 мільйонів доларів на оборону в галузі безпеки на тлі її напруженості у відносинах із Росією.

Про це повідомляє видання The hill у середу, 19 січня.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомляється, допомогу схвалили ще минулого місяця, але офіційно затверджено в середу, 19 січня, держсекретарем Ентоні Блінкеном під час його візиту в Україну, зокрема - на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, майже тиждень тому американські ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена наприкінці грудня 2021 року таємно виділила Україні додаткову допомогу в галузі безпеки на суму 200 мільйонів доларів.

Допомога була частиною американської підтримки України у разі вторгнення Росії.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув до Києва. Сьогодні відбулася зустріч Блінкена та президента України Володимира Зеленського.

Також Блінкен провів переговори із главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: