Росія продовжує стягувати війська до кордонів України – ЗМІ

Читать на русском
Росія продовжує нарощувати військові сили поблизу кордону з Україною. До прикордонних районів  було переміщено танки, артилерійські озброєння та системи протиповітряної оборони.
Bloomberg

Росія продовжує нарощувати військові сили поблизу кордону з Україною.

Як пише Bloomberg, про це свідчать дані з супутникових знімків, вивчених британською компанією Janes, що спеціалізується на обороні та розвідці.

Чи хочуть росіяни війни: що утримує Кремль від вторгнення в УкраїнуБільшість громадян Росії позитивно ставиться до України та українців і вважає велику війну малоймовірною.

За інформацією Janes, до прикордонних районів з листопада Росією було переміщено танки, артилерійські озброєння та системи протиповітряної оборони.

За даними Ради безпеки і оборони України, Росія наразі зосередила 122 тисячі військових у межах 200 кілометрів від кордону.

Як відомо, ситуація на українсько-російському кордоні від початку листопада викликає занепокоєння західних країн. Співробітники спецслужб припускають «високу ймовірність дестабілізації» ситуації з боку Росії вже цієї зими.

«Слово і діло» поспілкувалося з експертами та спробувало з’ясувати, що відбувається на кордоні з Росією, чому країна стягує війська та які наслідки можуть бути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: