Вторгнення РФ: у Держдепі США назвали терміни можливого нападу на Україну

Читать на русском
У Держдепартаменті США припускають, що Росія може напасти на Україну прямо зараз чи в середині лютого.
фото ЕРА

У Держдепартаменті США припускають, що Росія може напасти на Україну прямо зараз чи в середині лютого. У Штатах побачили для цього «всі ознаки».

Про це в середу, 26 січня, заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман під час онлайн-дискусії Ялтинської Європейської Стратегії.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

«Я не знаю, чи прийняв він (президент РФ Володимир Путін – ред.) остаточне рішення, але ми, звичайно, бачимо всі ознаки того, що він збирається використати військову силу колись, можливо, зараз чи в середині лютого. Ми знаємо, що розпочинають Олімпійські ігри, буде церемонія відкриття 4 лютого, і Путін буде присутній там. Сі Цзіньпін напевно просив, щоб у цей час не було нападу на Україну», – сказала вона.

При цьому Шерман додала, що США готові до різних сценаріїв, «навіть до повного захоплення України», а також готові діяти та змусити Росію прийняти наслідки.

YES Online Conversation with Wendy R. Sherman and Kersti KaljulaidVictor Pinchuk Foundation

Нагадаємо, у РНБО розповіли, чи зможе Україна сама відбити можливий напад Росії чи звернеться за допомогою до інших країн.

Тим часом США пообіцяли Україні ще більше зброї у разі вторгнення РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: