З'ясувалося, коли США можуть розпочати евакуацію сімей дипломатів з України

Читать на русском
США можуть почати евакуювати сім'ї дипломатів із Києва вже наступного тижня. Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.
Globallookpress.com

США проінформували Україну про можливий початок евакуації членів сімей дипломатів із посольства у Києві вже наступного тижня.

Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За даними джерела, близького до українського уряду, США проінформували Україну про те, що «імовірно, почнуть евакуацію вже наступного тижня» сімей дипломатів із Києва.

Джерело також відзначило, що президент Володимир Зеленський розмовляв із цього приводу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і сказав йому, що якщо Сполучені Штати зроблять такий крок, то це буде «надмірною реакцією».

Згідно з джерелами CNN, посольство США в Києві вже запросило у Держдепартаменту дозвіл на від'їзд усіх другорядних співробітників та членів їхніх сімей.

Однак у Держдепі поки що офіційно про евакуацію не оголошували. Представник посольства відмовився від коментарів.

Нагадаємо, напередодні видання Bloomberg повідомило, що Держдеп США розглядає можливість евакуації з території України членів сімей своїх дипломатів через можливу загрозу з боку Росії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен раніше заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: