«Сфабрикувати вторгнення в Україну»: американська розвідка дізналася про спецоперацію Росії на Донбасі

Читать на русском
Вторгнення Росії в Україну. Москва хоче провести на українському Донбасі спецоперацію під прапором чужої країни. Це з'ясувала розвідка США.
ілюстративне фотоФото Слово і діло

У РФ задумали повторити сценарій 2014 року і провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоби створити привід для збройного вторгнення на територію України.

Про це заявив американський радник із національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN у п'ятницю, 14 січня.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За словами Саллівана, США мають інформацію, що Росія вже підготувала групу оперативників для проведення спецоперації на Донбасі.

Розвідці вдалося з'ясувати, що бойовиків на Донбасі навчили вести бойові дії у міських умовах. Також у їхніх планах – використовувати вибухівку для актів саботажу.

«Наша розвідувальна спільнота отримала інформацію про те, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення», - сказав Салліван.

Радник національної безпеки зазначив, що Росія готується повторити сценарій початок воєнних дій у 2014 році.

«Ми бачили цю п'єсу у 2014 році. Вони знову готують цю п'єсу, і ми матимемо в адміністрації додаткові подробиці, про які ми розповімо через 24 години», - підсумував він.

Нагадаємо, перед Новим роком в РНБО повідомляли, що ситуація біля кордонів України є відносно спокійною. Передумов для вторгнення з боку РФ, за даними української розвідки, не спостерігалося.

Перед цим у РНБО оцінили, скільки військових РФ може знадобитися для вторгнення.

А в ОПУ заявляли, що у разі вторгнення Росії понад 90% українців захищатимуть країну.

Водночас, ще на початку грудня 2021 року міністр оборони України Олексій Рєзніков заявляв, що «ймовірність масштабної ескалації з боку Росії - існує. Найімовірнішим часом для ескалації може бути кінець січня».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: