За прикладом Криму: Зеленський назвав умову можливої окупації Харкова Росією

Читать на русском
Росія може посилити ескалацію та окупувати Харків нібито для захисту російськомовного населення. Це буде початком повномасштабної війни, заявив Зеленський.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Росія може посилити ескалацію конфлікту на тих територіях, де історично проживає більше російськомовного населення. Одним із таких міст може стати Харків. Проте його окупація РФ буде початком повномасштабної війни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post.

Чи хочуть росіяни війни: що утримує Кремль від вторгнення в УкраїнуБільшість громадян Росії позитивно ставиться до України та українців і вважає велику війну малоймовірною.

Зокрема, йому було поставлене питання, чи турбує його ймовірність захоплення Кремлем певних регіонів України та яких саме.

«Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований (з боку РФ – ред.). Росії потрібен привід: скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації та анексії Криму ми розуміємо, що це можливо і може статися. Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це є великі міста. У Харкові проживає понад 1 млн. жителів. Не буде просто окупацією; це буде початком великомасштабної війни», - сказав Зеленський.

Також йому поставили питання - чи може РФ спробувати захопити території для забезпечення сухопутного сполучення з Кримом та водосховища на північ від Криму для покращення водопостачання півострова.

«Я скажу, що це реалістично, якщо Росія вирішить збільшити ескалацію; звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією», - заявив президент.

Нагадаємо, в січні американська розвідка оприлюднила дані про спецоперацію РФ, що нібито готується, на Донбасі, щоб сфабрикувати вторгнення.

Згодом Зеленський записав звернення до українців і закликав не панікувати на тлі новин про загрозу з боку Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: