Вторгненням вважатиметься, якщо хоч один військовий РФ перетне кордон України – Блінкен

Читать на русском
Ентоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.
U.S. Department of State

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

В інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF політик сказав, що не очікує прорив від переговорів з Міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в Женеві, при цьому сподівається почути, до чого Москва прийшла за підсумками минулих консультацій з США і НАТО.

Подкаст «Словом» за 21 січня: заява Байдена щодо Росії, санкції та шкільне менюСлово і діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

«Якщо російський солдат перетне кордон України, то це означає, що перед нами серйозна проблема, явний напад на Україну. Будь то хоч один солдат, хоч тисячі», - заявив він.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден на пресконференції пообіцяв «небачені санкції» та «катастрофічні наслідки» у тому випадку, якщо Путін все ж таки зважиться на вторгнення в Україну. Проте додав, що західні країни не розуміють, що робити, якщо відбудеться незначне вторгнення, так звана локальна військова операція.

Президент Володимир Зеленський, у відповідь на слова президента США, про «незначну агресію» Росії заявив, що у світі не буває «незначних агресій» та «незначних жертв».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: