США допускають евакуацію сімей дипломатів з України – ЗМІ

Читать на русском
США запланували евакуювати сім'ї дипломатів з України через можливу загрозу вторгнення Росії.
Globallookpress.com

Держдепартамент США розглядає можливість евакуації з території України членів сімей своїх дипломатів через можливу загрозу з боку Росії.

Про це у п'ятницю, 21 січня, повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За даними агентства, технічному персоналу диппредставництв запропонують повернутися на батьківщину в добровільному порядку, а членів сімей можуть евакуювати примусово.

Публічно Держдеп США планує оголосити про це протягом кількох днів.

Як зазначають джерела, рішення про евакуацію пов'язане із напруженістю, що складається на російсько-українському кордоні, оскільки «Росія стягує до своїх кордонів понад 100 000 військовослужбовців».

При цьому в Держдепі наголошують, що такі заходи не означають впевненості США у швидкому вторгненні Росії в Україну — влада країни трактує їх як «запобіжні заходи».

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що перетин українського кордону хоч одним російським військовим означатиме напад на Україну.

Президент Володимир Зеленський, у відповідь на слова президента США, про «незначну агресію» Росії заявив, що у світі не буває «незначних агресій» та «незначних жертв».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: