У разі вторгнення Росії понад 90% українців захищатимуть країну – Єрмак

Читать на русском

Єрмак також додав, що перемога України, рішення українського кейсу буде однією з найбільших перемог усіх партнерів України.
фото ОПУ

Більше 90% громадян захищатимуть країну у випадку повномасштабного вторгнення російських військ.

Про це заявив глава Офісу президента в коментарі британському каналу Channel 4 News.

«Насамперед, я абсолютно впевнений, що понад 90% нашого населення тут і захищатимуть нашу країну. Якщо це станеться (нове вторгнення РФ – ред.), це буде вироком для НАТО і буде великою проблемою, тому що всі західні країни мають пояснювати своїм громадянам, чому вони так довго вели переговори, а це (вторгнення РФ – ред.) трапилося», - сказав він.

Новий європейський порядок: про що домовлятимуться НАТО та РФЦього тижня США, НАТО та країни ЄС намагаються шляхом переговорів з РФ зняти фактор військової напруги біля кордонів з Україною. Чого чекати від перемовин НАТО з РФ з українського питання –аналізував політолог Олександр Радчук.

Мета вступу до НАТО прописана у Конституції України, наголосив голова ОПУ.

«Ми ухвалили таке рішення. І лише українське суспільство та члени НАТО мають право ухвалювати рішення (про приєднання країни до НАТО – ред.). Якщо хтось із країн-членів НАТО виступить проти цього рішення, то, будь ласка, повідомте про це належним чином, чесно та по-дружньому до нас», - зазначив керівник ВП.

Ukraine: Will Russia-US talks defuse tensions?Channel 4 News

Єрмак також додав, що перемога України, рішення українського кейсу буде однією з найбільших перемог усіх партнерів України.

«Водночас деякі проблеми та продовження війни в Україні чи ескалація ситуації будуть однією з найбільших поразок наших країн-партнерів», - додав він.

Раніше Євросоюз визнав Росію стороною збройного конфлікту на Донбасі.

Також нагадаємо, Україна та Британія скоординували позиції на тлі агресії РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: