Стримування агресії РФ: Британія може відправити війська до країн-сусідів України – ЗМІ

Читать на русском
Велика Британія для протистояння Росії готова відправити своїх військових до країн, сусідніх з Україною по НАТО – Естонії, Латвії, Литви чи Польщі.
Globallookpress.com

Велика Британія розглядає можливість відправлення додаткових військовослужбовців до країн, що є сусідами з Україною по НАТО. Це, як очікується, буде «стримувальним фактором» для Росії.

Про це повідомляє The Times із посиланням на джерела в Міноборони країни.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Британія очолює бойовий контингент чисельністю 1200 осіб в Естонії (830 британських військових), які оснащені бронетехнікою, самохідною артилерією, інженерними підрозділами, засобами ППО та розвідки. Ще 140 британців дислоковані в Польщі, і близько 100 військових країн перебувають в Україні в ролі інструкторів для ЗСУ», - пише видання.

У Польщі також знаходяться 140 британських військовослужбовців у рамках розширеної місії НАТО з передової присутності.

У Міністерстві оборони Британії обговорювалося, що за необхідності країна готова перекинути ще «сотні боєготових солдатів у найкоротші терміни» в Естонію, Латвію, Литву чи Польщу.

Нагадаємо, напередодні у Британії заявили про готовність надати Україні більше зброї. Про це повідомив міністр оборони Бен Воллес.

Також повідомлялося, що Британія поставить Україні легкі протитанкові системи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: