Загроза вторгнення Росії: Зеленський звернувся до українців

Читать на русском
Через загрозу агресії Росії щодо України президент України Володимир Зеленський звернувся до українців.
Фото Офіс президента

Через загрозу агресії Росії щодо України президент України Володимир Зеленський звернувся до українців.

Нове відеозвернення глави країни було оприлюднено увечері, 19 січня.

За його словами, інформація та чутки щодо вторгнення російських військ об'єднується у логічне питання – «а в чому новина?».

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Зараз усі новини та інформаційний простір сповнені схожих повідомлень про війну з Росією, про те, що вторгнення може початися прямо завтра. А в чому, власне, новина? Хіба це не реальність уже вісім років? Хіба вторгнення розпочалося не у 2014 році? Хіба загроза війни виникла лише зараз? Ці ризики існують не один день і зараз вони не стали більшими, зараз став більшим ажіотаж навколо них», - заявив Зеленський.

Зеленський закликав громадян не панікувати і не накручувати себе через новини про можливе вторгнення російських військ в Україну.

«Усім нашим громадянам, особливо похилого віку, треба це зрозуміти, треба видихнути, заспокоїтися. Усім нашим партнерам бути дієвими і не на словах. Важливою є не тільки інформація про те, що робитиме світ», - додав Зеленський.

Президент також заявив, що Україна не хоче війни, однак має завжди бути готовою до неї.

Раніше ми писали про те, що Адміністрація президента США Джо Байдена схвалила надання Україні додаткових 200 мільйонів доларів на оборону в галузі безпеки на тлі її напруженості у відносинах з Росією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: