Байден вважає, що Путін не зацікавлений у повномасштабній війні

Читать на русском
Байден вважає, що мета Путіна - не початок війни між Росією і західними країнами, а перевірка реакції Заходу, США і НАТО на можливу агресію
Джозеф БайденAFP 2022

Президент США Джозеф Байден впевнений, що лідер Росії Володимир Путін абсолютно не зацікавлений в розв'язуванні повномасштабного військового конфлікту.

Про це він заявив на пресконференції у Білому домі 19 січня.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Я досі вважаю, що Путін не хоче повномасштабної війни, це по-перше. По-друге, чи вважаю я, що Путін хоче перевірити реакцію Заходу, США і НАТО на можливу агресію? Так, я думаю, він буде перевіряти нашу готовність. Але я знаю, що він заплатить велику і серйозну ціну, якщо він не змінить своїх намірів вже зараз. І я думаю, він буде все життя шкодувати про таке рішення. Я вважаю, що йому дуже важко звикнути до того, що він вважає найбільшою трагедією в історії Росії – кінцем СРСР. Він намагається знайти місце Росії у світі між Китаєм і Заходом. Я б не міг сказати, що Путін знає, чого він хоче і що він збирається робити. Я здогадуюся, що він зробить якісь дії. Тепер він змушений щось зробити» - сказав американський президент.

Байден додав, що російська економіка, попри всі заяви Москви, все ще залежна від поставок енергоносіїв за кордон, а також західного імпорту. Тому війна і можливий повний розрив торгових відносин завдасть жахливого удару Росії і її економіці.

Нагадаємо, раніше Байден заявив, що Росію чекають «небачені санкції» і «катастрофічні наслідки» в тому випадку, якщо вона все ж вирішить почати військові дії проти України. Захід не залишить дії Кремля безкарними.

В Євросоюзі також пригрозили Росії масштабними санкціями у разі подальшої агресії проти України.

Водночас через загрозу агресії Росії щодо України президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Він закликав не роздувати паніку і ставитися до новин про можливе російське вторгнення, як до чогось цілком звичного і нормального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: