У НАТО запропонували Росії нові зустрічі – генсек

Читать на русском
У НАТО готові до нових переговорів із Росією щодо гарантій безпеки і вже запропонували Кремлю низку зустрічей.
AP Photo

У НАТО готові до нових переговорів із Російською Федерацією щодо «гарантій безпеки» і вже запропонували Кремлю низку зустрічей у рамках саміту.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у вівторок, 18 січня.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Головне завдання зараз полягає в тому, щоб досягти прогресу на політичному шляху вперед. Союзники НАТО готові знову зустрітися з Росією. І сьогодні я запросив Росію та всіх союзників по НАТО взяти участь у серії зустрічей у Раді Росія-НАТО у найближчому майбутньому, щоб обговорити наші побоювання, а також побоювання Росії, а також спробувати знайти спосіб запобігти будь-якому військовому нападу на Україну», - сказав генсек НАТО.

Також він закликав РФ скасувати рішення щодо розірвання дипломатичних відносин з Альянсом.

Pressekonferenz von Olaf Scholz und Jens Stoltenbergphoenix

Нагадаємо, ще в грудні Росія зажадала від НАТО та США гарантувати неприєднання України до Альянсу.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не піде на компроміс із РФ щодо членства інших країн в Альянсі. Також, за його словами, Росія не має права вето з питання вступу України до НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: