У Білому домі підтвердили, що розглядають варіант відключення Росії від SWIFT

Читать на русском
США перебувають у тісній консультації з європейськими партнерами щодо розробки санкцій проти Росії, якщо Москва вирішить вдертися в Україну
Ілюстративне фотоzen.yandex.ru

У Білому домі підтвердили, що все ще вивчають питання відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT у разі її вторгнення в Україну. Це питання не припиняли вивчати, всупереч інформації європейських ЗМІ.

Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі на брифінгу у Вашингтоні 18 січня.

Вона підкреслила, у відповідь на відповідні запитання журналістів, що інформація про те, що США більше не розглядають відключення РФ від SWIFT, не відповідає дійсності. У Білому домі не знімали з порядку денного жодного варіанту санкцій проти Росії.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Псакі додала, що США знаходяться в тісній консультації з європейськими партнерами щодо розробки санкцій проти Росії, якщо Москва вирішить вдертися в Україну.

Нагадаємо, вдень 17 січня німецьке видання Handelsblatt повідомило, що Сполучені Штати Америки і Європейський союз вирішили відмовитися від санкцій проти Росії у вигляді відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT, якщо Москва нападе на Україну. Ці санкції повинні були стати одними з найбільш вбивчих для російської економіки.

Однак пізніше в США повідомили, що не відмовилися від ідеї в разі атаки РФ на Україну відключити агресора від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: