У Польщі не виключають ймовірності вторгнення РФ в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Російські війська продовжують накопичуватись біля українського кордону. У Польщі говорять, що потрібно бути готовими до можливого вторгнення.
Reuters

Російські війська продовжують накопичуватись біля українського кордону. У Польщі говорять, що потрібно бути готовими до можливого вторгнення.

Про це заявив глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох, повідомляє PAP.

«Треба бути готовими до того, про що говорив міністр оборони Британії, що Росія може напасти на Україну» - заявив Солох.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

На питання, який сценарій видається найбільш вірогідним в Україні на даний момент, Солох відповів:

«Здається, що масовий напад, спрямований на захоплення всієї території України, виглядає найменш вірогідним, хоча, звісно, ​​не можна виключати, і росіяни, як завжди в таких ситуаціях, досліджують свої можливості, з точки зору дестабілізації країни без жодного пострілу, без руху армії».

Нагадаємо, розвідувальні спільноти США після вивчення даних прийшли до висновку, що Росія зосереджує біля кордонів України угруповання в 175 тисяч військовослужбовців, щоб незабаром почати вторгнення.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що США, Канада і Велика Британія повинні негайно відправити своїх військових в Україні якомога ближче до кордону з Росією. Це допоможе стримувати Московську агресію і покаже Кремлю, що західні країни готові підтримувати Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: