ЗМІ з'ясували один з можливих сценаріїв нападу Росії на Україну

Читать на русском
Хоча в Кремлі усвідомлюють всі труднощах, Росія продовжує готувати повномасштабну атаку на Україну
Ілюстративне фотоPublica

Росія може напасти на Україну тому, що після окупації Криму у 2014 році вона потребує сухопутного коридору, який буде з'єднувати півострів з материковою Росією.

Про це повідомив американський телеканал CNN з посиланням на дані розвідувальних служб США.

Розвідники США стверджують, що Росія планує пробити собі сухопутний коридор до Криму через Маріуполь у Донецькій області та інші прибережні міста біля Азовського моря. Це, на думку Москви, дозволить знизити витрати на забезпечення енергопостачання та водопостачання Криму.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Російські війська можуть спробувати висадити численні десанти на узбережжі Азовського моря. Однак навіть якщо вони зможуть створити там плацдарм, його буде вкрай важко захищати, так як українська армія обов'язково контратакує, щоб скинути російські війська назад в море. Вторгнення в Україну стане для Росії важкою і кривавою справою. Багато російських військових будуть знищені, а західні санкції завдадуть масштабної шкоди економіці РФ.

Проте хоча в Кремлі усвідомлюють всі труднощі, Росія продовжує готувати повномасштабну атаку на Україну. У РФ вже готовий план, який почнуть реалізовувати, як тільки президент Володимир Путін віддасть відповідний наказ.

Раніше ми писали про те, що в РФ задумали повторити сценарій 2014 року і хочуть провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоб створити привід для збройного вторгнення на територію України. Про це заявив американський радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Крім того, на Донбасі на Водохреща можлива провокація - бойовики готують обстріли віруючих на території ставка цегляний в Петровському районі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: