Байден пригрозив Росії «небаченими санкціями» та «справжньою катастрофою»

Читать на русском
Однак при всьому цьому масштаб санкцій проти Росії буде залежати від того, чи зважиться вона на локальну військову операцію, або на повномасштабне військове вторгнення.
Джозеф БайденReuters

На Росію чекають «небачені санкції» і «катастрофічні наслідки» в тому випадку, якщо вона все ж вирішить почати військові дії проти України. Захід не залишить дії Кремля безкарними.

Про це заявив президент США Джозеф Байден під час пресконференції у Білому домі.

Американський президент заявив, що особисто попередив російського лідера Володимира Путіна про неприпустимість агресії та серйозні наслідки. США підготували пакет із санкцій, які раніше проти Росії ще не застосовувалися.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Він ніколи не мав справу з такими санкціями, які я пообіцяв ввести, якщо він зробить цей крок. Якщо вони збираються вдертися, вони за це заплатять. Їх банки не зможуть працювати з доларами... Це стане катастрофою для Росії» - заявив він.

Однак при всьому цьому Байден додав, що масштаб санкцій, що вводяться проти Росії, залежатиме від того, чи зважиться вона на локальну військову операцію, або на повномасштабне військове вторгнення.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ розповіли один з варіантів вторгнення РФ в Україну. На їхню думку, Росія може напасти на Україну тому, що після окупації Криму у 2014 році вона потребує сухопутному коридорі, який буде з'єднувати півострів з материковою Росією.

У Білому домі також вважають ймовірним швидке вторгнення російських військ в Україну. Приводом для російського вторгнення може стати спроба державного перевороту в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: