Росія може зробити приводом для вторгнення паспортизацію в ОРДЛО – Зеленський

Читать на русском
В Україні побоюються, що активне впровадження Росією своїх паспортів на Донбасі може стати приводом для російського вторгнення
Фото із зустрічіpresident.gov.ua

Російська насильницька паспортизація українських громадян на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей може послужити для РФ приводом напасти на Україну під виглядом «захисту» так званих «російських громадян» на цих територіях.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив 17 січня, повідомляється на сайті президента.

Нові правила реєстрації: як хочуть спростити видачу паспортів для жителів Донбасу та КримуЯкі нові правила реєстрації місця проживання для мешканців окупованих території пропонують у Раді, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Росія продовжує проводити активну кампанію з паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях, прагнучи створити привід для ескалації під виглядом «захисту російських громадян» - сказав він під час зустрічі з американськими сенаторами.

Нагадаємо, що в листопаді 2021 року в ТКГ відзначили цікавий факт - Росія різко знизила темпи роздачі своїх паспортів на окупованих територіях Донбасу, оскільки після виборів в Державну думу РФ в Кремлі втратили інтерес до цього процесу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: