Генпрокурор прокоментувала підозру експрезиденту Порошенку

Читать на русском
Печерський райсуд Києва підтвердив законність підозри п'ятому президентові України Петру Порошенку у так званій вугільній справі, заявила Венедіктова. Офіс генпрокурора подасть апеляцію на рішення суду і вимагатиме арешту.
скрін з відео ОГП

Печерський райсуд Києва підтвердив законність та обґрунтованість підозри п'ятому президентові України Петру Порошенку у так званій «вугільній справі».

Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова, коментуючи сьогоднішнє рішення суду щодо обрання запобіжного заходу Порошенку.

Мінімальний запобіжний захід для Порошенка: про що може свідчити таке рішення судуАдвокат розповів, про що може свідчити обрання для Порошенка мінімального запобіжного заходу.

«По-перше, є позиція Офісу Генерального прокурора, а не заступника Генерального прокурора. І вона полягає в тому, що народному депутату – п'ятому президенту повідомлено про підозру в державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Повідомлено способом, визначеним законом. Усі інші маніпуляції», - сказала вона.

За її словами, сьогоднішнє рішення суду у справі Порошенка означає, що суд підтвердив законність та обґрунтованість цієї підозри, порядок її повідомлення, а також наявність ризиків, для запобігання яким прокуратура йшла з обранням запобіжного заходу.

«У слідства були вагомі підстави не зволікати з повідомленням про підозру. А наявність доказів переконала прокурорів у необхідності такого повідомлення. Заступник Генпрокурора, який підписав підозру, координував діяльність органів досудового розслідування з даного кримінального провадження з самого початку і був знайомий із матеріалами справи», - зазначила Венедіктова.

Вона заявила, що Офіс генпрокурора оскаржуватиме запобіжний захід Порошенку.

«Повертаючись до «вугільної справи», щодо фігуранта якої суд сьогодні вибирав запобіжний захід. Наголошую, що фабула справи однакова для чотирьох підозрюваних - вони співучасники. Прокурори по всіх фігурантах йшли з однаковим запобіжним заходом - утримання під вартою або 1 мільярд гривень застави. Тому ми виходимо з того, що перед законом рівні всі, і, безумовно, знову ж таки, як і з іншими фігурантами, ми підемо з апеляційним оскарженням запобіжного заходу», - резюмувала вона.

Генпрокурор про обрання запобіжного заходу п'ятому ПрезидентуОфіс Генерального прокурора

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва сьогодні, 19 січня, обрав запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку у так званій вугільній справі. Його відпустили під особисте зобов'язання.

20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій.

Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставки вугілля з ПАР та організував поставки вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

«Слово і діло» вело докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка з Польщі та засідання суду 17 січня.

Раніше ми писали про те, у яких ще кримінальних провадженнях фігурує Петро Порошенко. Також експерт коментував «Слово і діло», чи справді доречним є вручення Порошенку підозри в держзраді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: