У ДБР підтвердили оголошення підозри Порошенку та розповіли подробиці

Читать на русском
Колишньому президентові Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.
фото Українська правда

Колишньому президентові Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Про це повідомила сьогодні пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР у взаємодії зі СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень», - повідомили в ДБР.

Порошенку інкримінують державну зраду – оцінка юристаПетро Порошенко отримав повідомлення про підозру у державній зраді. Як таке рішення оцінює юрист, читайте на «Слово і діло».

За інформацією відомства, Порошенко підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

«У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні вже повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля», - сказано в повідомленні ДБР.

На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України у залежність від РФ та терористичних організацій. Що, у свою чергу підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало Росії більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Нагадаємо, у п'ятницю, 17 грудня, Порошенко відмовився отримати повістку про виклик на допит у справі постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. ДБР заявило, що їхні слідчі намагалися вручити Порошенкові повістку про виклик біля Верховної ради, однак він їх проігнорував та поїхав у невідомому напрямку.

Справа стосується постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР». Вона розслідується за трьома статтями: фінансування тероризму, державна зрада та створення терористичної організації. У цьому провадженні вже повідомили про підозру нардепу Віктору Медведчуку та ексміністру енергетики Володимиру Демчишину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: