Обрання запобіжного заходу Порошенку: трансляція засідання суду

Читать на русском
У Печерському райсуді Києва сьогодні, 19 січня, оберуть запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку. Трансляція.
Фото Слово і діло

У Печерському райсуді Києва сьогодні, 19 січня, оберуть запобіжний захід нардепу, п'ятому президенту України Петру Порошенку у так званій вугільній справі.

Засідання суду призначено на 14:00. Трансляція доступна на нашому сайті.

Петро Порошенко. Печерський суд обирає запобіжний захід | 19 січня 14:00skrypin.ua

Нагадаємо, обрання запобіжного заходу Порошенку почалося в Печерському райсуді 17 січня. Слухання затрималося на 40 хвилин і загалом тривало понад десять годин. Також судді оголошували двогодинну перерву для того, щоб захист міг ознайомитись із матеріалами справи.

Порошенко намагалися надати державного безкоштовного адвоката, проте він відмовився. Прокурори вимагали для Порошенка арешт або заставу в 1 млрд грн. Судді перебували у дорадчій кімнаті кілька годин, проте того дня суд так і не зміг обрати запобіжний захід, засідання перенесли на 19 січня.

Ситуація не нова: про що може свідчити перенесення рішення суду над ПорошенкомЮрист розповів, про що може свідчити перенесення рішення для Порошенка та чи можна назвати таку ситуацію прецедентною.

Від початку засідання та до його завершення (близько 22:30) під Печерським райсудом перебували активісти та прихильники п'ятого президента. Серйозних сутичок та провокацій не було зафіксовано.

У той же час сьогодні під будівлею Печерського райсуду Києва вже відбулася перша сутичка.

20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій.

Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставки вугілля з ПАР та організував поставки вугілля з ОРДЛО.

6 січня суд заарештував усе майно Порошенка.

17 січня Порошенко повернувся із Польщі до України. З аеропорту він одразу поїхав до Печерського районного суду Києва. Нардеп заявляв, що не боїться можливого арешту.

Слідчі ДБР прийшли до аеропорту «Київ», щоб вручити Порошенку повістку із викликом до суду. Політик відмовився її одержати.

«Слово і діло» вело докладну текстову трансляцію подій про прибуття Порошенка та засідання суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: