Опозиціонер, що назвав себе лідером протестів у Казахстані, закликав США та ЄС ввести санкції

Читать на русском
Аблязов зазначив, що особисто написав президенту США Джо Байдену, а також усім главам країн ЄС.
фото з відкритих джерел

Колишній банкір та ексміністр енергетики Казахстану Мухтар Аблязов, що переховується у Франції, заявив, що закликав Сполучені Штати Америки та країни Європейського Союзу запровадити санкції проти влади Казахстану.

Про це він заявив у інтерв'ю італійському виданню Corriere Della Sera.

Згідно з його словами, режим у країні дуже тісно пов'язаний із керівництвом Російської Федерації. Аблязов зазначив, що особисто написав президенту США Джо Байдену, а також усім главам країн ЄС.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Колишній казахстанський міністр наголосив, що інтереси та лобі колишнього президента країни Нурсултана Назарбаєва є скрізь, зокрема і в Росії.

«Я написав президенту США, всім главам європейських держав із вимогою ввести санкції проти режиму. Інтереси та лобі Назарбаєва є скрізь. Не можна все залишати Путіну», – сказав Аблязов.

Нагадаємо, що у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Раніше ми повідомляи, що казахський опозиціонер-утікач Аблязов оголосив себе лідером протестів.

Також нагадаємо, що президент Казахстану Токаєв ініціював саміт ОДКБ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: