Німеччина заборонила постачання озброєнь до Казахстану

Читать на русском
На тлі придушення протестів в Казахстані німецька сторона заборонила поставки озброєнь до цієї країну.
ria.ru

На тлі придушення протестів в Казахстані німецька сторона заборонила поставки озброєнь до цієї країну.

Рішення прийнято з урахуванням політичної ситуації, передає AFP.

Сьогодні, 8 січня, уряд Німеччини заборонив експорт озброєнь до Казахстану. Відомо, що поставки в цю країну займають малу частину в німецькому експорті. Лише минулого року було видано 25 дозволів на загальну суму близько 2,2 млн євро.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

«Заборона була введена також з урахуванням наказу президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва відкривати вогонь на ураження по учасниках заворушень», – додають у виданні.

Нагадаємо, що в Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні.

Раніше повідомлялося, що з початку масових акцій протесту в Казахстані загинули 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Всього затримано близько 3 тисяч мітингувальників.

По всьому Казахстану ввели червоний рівень терористичної загрози. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав стріляти на ураження.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив 10 січня днем ​​загальнонаціональної жалоби через численні жертви під час придушення протестів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: