Ситуація в Казахстані: військові РФ взяли під контроль аеропорт в Алмати

Читать на русском
Підрозділи російських військ почали прибувати в Казахстан у четвер, 6 січня, після звернення казахського президента в ОДКБ.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Елітні підрозділи російських військовослужбовців разом з місцевими силовиками взяли під контроль аеропорт в казахському місті Алмати, який напередодні захопили протестувальники.

Про це повідомляє російська агенція ТАСС, з посиланням на офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова.

Згідно зі словами Конашенкова, військові ОДКБ підтримують правопорядок в країні, зокрема, в аеропорту Алмати.

«Наразі спільно з правоохоронними органами Республіки Казахстан взято під повний контроль аеропорт Алма-Ати», - сказав Конашенков.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Нагадаємо, що у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв для боротьби з протестами спочатку залучив спецпризначенців й армію, а потім звернувся за військовою допомогою в ОДКБ.

Повідомлялося, що з початку масових акцій протесту в Казахстані загинули 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Загалом затримано близько 3 тисяч мітингувальників.

Назарбаєв покинув Казахстан - ЗМІЗ початку політичної кризи в Казахстані ні офіційна влада, ні державні телеканали та ЗМІ не згадують імені Нурсултана Назарбаєва та членів його родини.

По всьому Казахстану запровадили червоний рівень терористичної загрози.

Раніше ми повідомляли, що президент Казахстану наказав стріляти на ураження.

Окрім цього, казахський опозиціонер-утікач Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: