Президент Казахстану Токаєв ініціював саміт ОДКБ - подробиці

Читать на русском
Через масові протести у Казахстані президент країни Касим-Жомарт Токаєв ініціював проведення найближчим часом саміту лідерів країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку.
фото з відкритих джерел

У Казахстані президент країни Касим-Жомарт Токаєв ініціював проведення найближчим часом саміту лідерів країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у форматі відеоконференції.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

Зазначається, що 8 січня Токаєв провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та запропонував зібрати саміт, на що той погодився.

«За оцінкою Касим-Жомарта Токаєва, на нинішньому етапі потрібна спільна розмова лідерів країн-членів ОДКБ. У зв'язку з цим він має на увазі виступити з ініціативою проведення найближчими днями відеоконференції Ради колективної безпеки ОДКБ під головуванням Республіки Вірменія як чинного голови організації», — йдеться у повідомленні Кремля.

Також повідомляється, що пропозицію Токаєва підтримали прем'єр Вірменії Нікол Пашинян і та білоруський лідер Олександр Лукашенко.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

На сайті Кремля йдеться, що Путін, Лукашенко та Пашинян обговорили ситуацію в Казахстані, «яка має тенденцію до заспокоєння та нормалізації».

Нагадаємо, що у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв для боротьби з протестами спочатку залучив спецпризначенців й армію, а потім звернувся за військовою допомогою в ОДКБ.

Раніше ми повідомляли, що президент Казахстану наказав стріляти на ураження.

Окрім цього, казахський опозиціонер-утікач Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів.

Також нагадаємо, що кількість затриманих у Казахстані збільшується, серед них є іноземці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: