В Алмати військові заблокували протестувальників на головній площі, йде стрілянина – ЗМІ

Читать на русском
На основній міській площі протестувальників заблокували за допомогою бронетехніки. Йде інтенсивна стрілянина
Ілюстративне фотоReuters

У казахстанському Алмати, де вночі з 5 на 6 січня почалася антитерористична операція, військові заблокували велику кількість протестувальників на головній міській площі - площі Республіки. Повідомляється про інтенсивну стрілянину.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

«В Алма-Аті на площі Республіки почалася перестрілка. Військові на БТР і бронемашинах оточили протестувальників» - сказано в повідомленні.

За даними каналу, вночі до міста підтягнули велику кількість військової техніки-дороги були завантажені військовими колонами. На ранок планувалася масштабна зачистка міста від протестувальників, погромників і мародерів.

Нагадаємо, що ввечері 5 січня в Алмати, єдиному казахстанському місті, яке майже повністю знаходиться під контролем мітингувальників, почалася антитерористична операція. До міста увійшли підрозділи силових структур.

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ), до складу якої входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Вірменія, направить війська в Казахстан за запитом президента Касим-Жомарта Токаєва. Росія і Білорусь вже заявили про готовність до розгортання військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: