У США розкритикували наказ президента Казахстану про вогонь на ураження по протестувальниках

Читать на русском
У США заявили, що даний наказ - порушення прав людини, за яким буде уважно спостерігати весь світ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Білому домі заявили, що вкрай стурбовані наказом президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва стріляти на ураження по протестуючих, які відмовляться виконувати вимоги силовиків, здаватися, або спробують чинити їм опір.

Про це заявила заступник прессекретаря Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу 7 січня.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

«Цей наказ викликає стурбованість, і світ буде стежити за порушеннями прав людини. США закликають урядові сили проявляти стриманість при відновленні стабільності» - заявила вона.

Нагадаємо, що в Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні.

По всьому Казахстану . Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав стріляти на поразку.

З моменту початку придушення протестів в Казахстані та станом на вечір 7 січня силовики в країні затримали понад чотири тисячі осіб, звинувачених у тероризмі. Найбільше затриманих виявилося в Алмати, де йде контртерористична операція. З боку силовиків загинуло як мінімум 20 осіб, сотні поранені. Рахунок знищених протестувальників йде як мінімум на десятки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: