Казахський опозиціонер-утікач Аблязов оголосив себе лідером протестів

Читать на русском
Аблязов оголосив себе лідером протестів у Казахстані та зазначив, що з ним щодня координують свої дії та консультуються щодо тактики масових акцій в Алмати.
Мухтар Аблязовфото: herald.kz

Казахський опозиціонер-утікач Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів у Казахстані.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно зі словами Аблязова, якщо Захід не втрутиться в ситуацію в Казахстані, то Російська Федерація змусить країну дотримуватися політики відновлення свого роду Радянського Союзу.

«Інакше Казахстан перетвориться на Білорусь, і Путін методично нав'яже свою програму: відтворення структури, подібної до Радянського Союзу», - підкреслив він.

Зазначається, що Аблязов також оголосив себе лідером протестів у Казахстані та зазначив, що з ним щодня координують свої дії та консультуються щодо тактики масових акцій в Алмати.

«Я вважаю себе лідером опозиції. Щодня протестувальники дзвонять мені та запитують: що нам робити? Ми стоїмо тут: що нам робити?», - додав опозиціонер.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Зазначимо, що Аблязов є політичним та громадським діячем, колишнім міністром енергетики, індустрії та торгівлі Казахстану, а також лідером опозиційного руху «Демократичний вибір Казахстану».

Влада Казахстану звинувачує Аблязова у розкраданні 6 млрд доларів у БТА Банку. Наразі він переховується у Франції.

Нагадаємо, що у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Повідомлялося, що з початку масових акцій протесту в Казахстані загинули 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Загалом затримано близько 3 тисяч мітингувальників.

По всьому Казахстану запровадили червоний рівень терористичної загрози.

Раніше ми повідомляли, що президент Казахстану наказав стріляти на ураження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: