У Казахстані на тлі протестів «заморозили» тарифи на комуналку

Читать на русском
Тарифи на комунальні послуги в Казахстані не підвищуватимуться до 1 липня 2022 року. Рішення ухвалило Мінекономіки країни.
Фото: Радмір Фахрутдинов / EPA / ТАСС

Тарифи на комунальні послуги в Казахстані не підвищуватимуться до 1 липня 2022 року.

Про це повідомили у Міністерстві національної економіки Казахстану, передає Інтерфакс-Україна.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

«Тарифи на комунальні послуги не підвищуватимуться до 1 липня 2022 року», - йдеться у повідомленні відомства.

Уточнюється, що мораторій діятиме на регульовані комунальні послуги, а саме водопостачання, водовідведення, теплопостачання, газопостачання та електропостачання.

Нагадаємо, у Казахстані 2 січня в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

З початку масових акцій протесту у Казахстані загинуло близько 20 силовиків, ще сотні поранено. Є жертви і серед мітингувальників. Загалом на протестах вже затримано понад 4 тисячі осіб, серед яких є й іноземці.

З 6 січня до країни ввели війська ОДКБ. По всьому Казахстану оголосили червоний рівень терористичної загрози. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що армії та правоохоронцям віддано наказ відкривати вогонь без попередження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: