У Казахстані за підозрою у держзраді затримали ексголову Комітету нацбезпеки

Читать на русском
У Казахстані затримали колишнього голову Комітету національної безпеки та колишнього прем'єр-міністра країни Каріма Масімова.
Фото: inform.kz

У Казахстані затримали колишнього голову Комітету національної безпеки та колишнього прем'єр-міністра країни Каріма Масімова за підозрою у державній зраді.

Про це у суботу, 8 січня, повідомила пресслужба Комітету національної безпеки Казахстану.

«Терористів треба знищувати»: президент Казахстану наказав стріляти на ураженняТокаєв заявив, що Казахстан під час протестів зіткнувся з нападом підготовлених та озброєних іноземних терористів. Він наказав армії відкривати вогонь на ураження і без попередження.

«6 січня поточного року Комітет національної безпеки розпочав досудове розслідування за фактом державної зради, за статтею 175 частини 1 Кримінального кодексу Республіки Казахстан. Цього ж дня за підозрою у скоєнні цього злочину затримано та запроваджено в ізолятор тимчасового тримання колишній голова КНБ Карим Масімов та інші особи», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, двома днями раніше Масімова, давнього соратника експрезидента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, було звільнено з посади голови комітету національної безпеки (КНБ) Казахстану. На цій посаді його змінив Єрмек Сагімбаєв, який працював начальником Служби державної охорони.

56-річний Карім Масімов був переведений на посаду голови КНБ у вересні 2016 року з посади голови уряду. Вперше він пробув на посаді прем'єр-міністра з 2007 до 2012 року. Вдруге – з квітня 2014 року до свого призначення головою КНБ.

Нагадаємо, у Казахстані продовжуються протести, затриманих протестувальників вже понад 4 тисячі.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що Назарбаєв із сім'єю покинув Казахстан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: