В Алмати відновилася стрілянина, комендантську годину продовжили

Читать на русском
У Алмати знову чутно постріли та вибухи. МВС Казахстану повідомило про оперативні заходи щодо виявлення та затримання злочинців.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

З ранку суботи, 8 січня, в Алмати триває стрілянина. Звуки пострілів та вибухів чули вранці у мікрорайоні Баганашил в Алмати. Це гірська місцевість, де переважно розташовані будинки відпочинку, а також приватні оселі.

Про це повідомляє кореспондентка «Sputnik Казахстан» Ксенія Вороніна та агенція «Інтерфакс».

Згідно зі словами Ксенії Вороніної, вранці також чули стрілянину недалеко від площі Республіки.

При цьому, МВС Казахстану повідомило, що «у низці регіонів» було проведено «оперативні заходи щодо виявлення та затримання злочинців». Наразі у поліцію доправили 4266 людей. В одному із сіл Алматинської області затримано понад 100 людей.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Як зазначає Sputnik Казахстан, комендантську годину в Алматинській області продовжили з 20 вечора до 7 ранку.

«Комендантська година в Алматинській області тепер діє з 20 вечора до 7 ранку. Влада закликає зберігати спокій і не залишати будинки без необхідності», - пише видання.

При цьому уточнюється, що на виїзді і в'їзді в Талдикорган встановлені блокпости. Водії повинні мати при собі посвідчення особи та документи на авто. До машин без номерів будуть застосовувати найжорсткіші заходи.

Нагадаємо, що у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв для боротьби з протестами спочатку залучив спецпризначенців й армію, а потім звернувся за військовою допомогою в ОДКБ.

Раніше ми повідомляли, що президент Казахстану наказав стріляти на ураження.

Також нагадаємо, що в Алмати на тлі протестів від вогнепального поранення загинула дитина, ще один неповнолітній отримав вогнепальні поранення минулої доби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: