Протести в Казахстані: Токаєв звернувся за допомогою до ОДКБ

Читать на русском
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що сьогодні звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою.
З відкритих джерел

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що сьогодні звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту в країні.

В ефірі каналу Хабар 24 Токаєв назвав протести «актом агресії».

Токаєв заявив, що зараз у Казахстані триває «антитерористична операція». Він назвав протестувальників «міжнародними терористами».

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

«Ведуть бої з курсантами училищ. Наразі триває бій під Алмати з підрозділом ВДВ. Триває наполегливий бій. Тому я вважаю, що з нашого боку, з огляду на те, що дані терористичні банди є міжнародними, вони пройшли підготовку за кордоном, їхній напад на Казахстан слід розглядати як акт агресії. У зв'язку з цим... я сьогодні звернувся до голів ОДКБ надати допомогу у подоланні цієї терористичної загрози», - заявив президент Казахстану.

Також Токаєв назвав звернення до голів держав ОДКБ є «доречним та своєчасним».

Як відомо, до складу ОДКБ входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

Раніше президент Касим-Жомарт Токаєв запровадив режим надзвичайного стану на території всього Казахстану у середу, 5 січня, на тлі масових акцій протесту.

У Казахстані продовжуються протести, у містах штурмують адміністрації. У столиці Казахстану Нур-Султані запровадили надзвичайний стан.

Сьогодні в Алмати мітингувальники увірвалися до будівлі акімату (міської адміністрації), при цьому вибивши вікна та двері. У будівлі спалахнула пожежа. Надворі лунають постріли.

По всій країні через акції протесту відключили інтернет.

Мітингувальники увірвалися до будівлі одного з телеканалів.

Президент країни звернувся до народу та пообіцяв «діяти жорстко». Також він заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: