Стало відомо, чого вимагає Росія від Казахстану в обмін на допомогу в боротьбі з протестами

Читать на русском
Окрім визнання окупованого Криму російським, за даними видання, Москва висунула ще низку вимог
Ілюстративне фотоМіноборони РФ

Допомога Казахстану в рамках Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) надана не просто так - в обмін на це Росія, яка фактично контролює ОДКБ, зажадала від Нур-Султана визнати окупований Крим російською територією.

Про це повідомляє турецьке видання Akit з посиланням на власні джерела.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Крім визнання окупованого Криму російським, за даними видання, Москва висунула ще ряд вимог. Серед них - повернення російській мові статусу другої державної мови, розміщення на території Казахстану російських військових баз і автономія для російського населення країни (зосереджено переважно на півночі Казахстану).

Нагадаємо, що 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив про те, що звернувся до глав країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою в зв'язки з масовими акціями протесту. ОДКБ схвалив введення військ, першими свої підрозділи розмістила Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: