Під час протестів загинуло близько 20 силовиків, затримано 2 298 мітингувальників – МВС Казахстану

Читать на русском
від початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, а ще 748 отримали поранення. Затримано 2298 мітингувальників.
З відкритих джерел

від початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, а ще 748 отримали поранення. Затримано 2 298 мітингувальників.

Про це повідомляє у четвер, 6 січня, портал Vласть, із посиланням на МВС Казахстану.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

«Кількість загиблих силовиків збільшилася до 18 осіб. Під час протестів також постраждали 748 співробітників органів внутрішніх справ та військовослужбовців Нацгвардії», - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали про те, що 2 січня у Казахстані у місті Жанаозен розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 та 5 січня в Алмати відбулися сутички мітингувальників із силовиками.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв запровадив у країні режим надзвичайного стану до 19 січня та комендантську годину з 23:00 до 07:00.

У ніч проти 6 січня розпочалася антитерористична операція в Алмати. Військові заблокували багато протестувальників на головній міській площі.

Учора президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що звернувся до голів країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту.

Сьогодні Росія розпочала введення військ ОДКБ до Казахстану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: