По всьому Казахстану впровадили «червоний рівень» терористичної загрози

Читать на русском
На всій території Казахстану запроваджено критично червоний рівень терористичної небезпеки. Рішення ухвалило МВС та президент Токаєв.
скріншот з відео ВВС

На всій території Казахстану запроваджено «критично червоний» рівень терористичної небезпеки. Рішення ухвалило Міністерство внутрішніх справ Казахстану за погодженням із президентом Касим-Жомартом Токаєвим.

Про це повідомляє Telegram порталу vlast.kz у п'ятницю, 7 січня.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

«Перші керівники державних органів реалізують заходи для стабілізації обстановки в Казахстані та усунення терористичної загрози державі», - йдеться у повідомленні.

Крім того, перший заступник керівника адміністрації президента Даурен Абаєв повідомив, що так звані миротворці з країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) відповідають за прикриття та охорону державних об'єктів та не беруть участь у бойових діях.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що з початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Затримано 2298 мітингувальників.

Сьогодні стало відомо, що в ході спецоперацій у Казахстані під час протестів було ліквідовано 26 «злочинців», заявили в МВС. Усі будівлі акіматів повернули під контроль.

В ООН закликали Казахстан негайно звільнити затриманих демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: