Керував анексією Криму: місію ОДКБ у Казахстані очолив «відомий» російський генерал

Читать на русском
Силами ОДКБ у Казахстані керуватиме командувач ВДВ РФ Андрій Сердюков. Саме він очолював спецоперацію під час захоплення Криму Росією у 2014 році.
Андрій СердюковФото: Олександр Рюмін/ТАСС

Керуватиме діями сил Організації Договору про колективну безпеку в Казахстані командувач ВДВ, генерал-полковник Андрій Сердюков. Він у 2014 році очолив військову операцію з анексії Криму Росією.

Про посаду Сердюкова у протестному Казахстані повідомив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, якого цитує російський Інтерфакс 7 січня.

«Керівати діями миротворчих сил ОДКБ у Республіці Казахстан призначено командувача Повітряно-десантними військами генерал-полковника Андрія Сердюкова», - сказав Конашенков.

Він уточнив, що до складу російських миротворчих сил входять підрозділи 45-ї окремої бригади спецназу ВДВ, 98-ї повітряно-десантної дивізії ВДВ та 31-ї окремої бригади ВДВ.

Як відомо, Андрій Сердюков є командувачем ВДВ РФ із жовтня 2016 року. Раніше він був начальником штабу та першим заступником командувача Південного військового округу. Саме він, за інформацією російських ЗМІ, керував операцією із захоплення Криму навесні 2014 року.

Він очолив та реалізував спецоперацію, коли російські військові забезпечили ухвалення парламентом Криму рішення про проведення незаконного референдуму про приєднання до РФ, який було організовано протягом трьох тижнів.

Крім того, Сердюков брав участь у Першій та Другій чеченських війнах, а також очолював угруповання російських військ у Сирії. Російського генерала внесено до списку санкцій в Україні.

У вересні 2017 року Сердюков потрапив в аварію в Мурманській області (РФ), внаслідок якої отримав тяжкі травми.

Нагадаємо, у Казахстані продовжуються протести, 6 січня почалося введення військ ОДКБ, до країни прибули російські та білоруські військові. Президент Касим-Жомарт Токаєв наказав сьогодні розповів, шо віддав армії наказ відкривати вогонь без попередження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: