Стало відомо, що загрожує жителям Казахстану за участь у протестах

Читать на русском
Для ведення кримінальних справ щодо масових протестів казахстанські правоохоронці створили особливу міжвідомчу групу
Ілюстративне фотоФото ТАСС

Генеральна прокуратура Казахстану завела кримінальні справи за фактом «масових заворушень» в країні. Провадження відкриті за статтями, що передбачають відповідальність за участь у масових заворушеннях та акти тероризму.

Про це 6 січня повідомляє Казахстанський портал ORDA.

Для ведення кримінальних справ щодо масових протестів казахстанські правоохоронці створили особливу міжвідомчу групу.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Учасників протестів в Казахстані можуть саджати на термін від восьми років і аж до довічного позбавлення волі. Також їх можуть позбавити громадянства Казахстану.

Додамо, що вдень 6 січня Міністерство внутрішніх справ Казахстану випустило звернення до учасників протестів. У ньому говориться, що всі, хто не складе зброю і не здасться силовикам, будуть знищені.

Раніше ми писали про те, що 2 січня в Казахстані в місті Жанаозен почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 і 5 січня в Алмати відбулися зіткнення протестувальників з силовиками.

З початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Затримано 2 298 мітингувальників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: