Білоруські військові вже прибули до Казахстану – ЗМІ

Читать на русском
У Казахстан поки що перекинули тільки роту десантників зі складу 103-ї повітряно-десантної бригади сил спеціальних операцій
Ілюстративне фотоodkb-csto.org

До Казахстану вже прибули білоруські військові зі складу миротворчого контингенту Організації Договору про колективну безпеку.

Про це повідомляє державний білоруський канал ОНТ.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Відомо, що в Казахстан поки що перекинули тільки роту десантників зі складу 103-ї повітряно-десантної Вітебської бригади сил спеціальних операцій. Всі десантники-контрактники. У Казахстані вони будуть виконувати охоронні завдання, в зачистці міст від протестувальників вони брати участі не будуть.

Раніше ми писали про те, що 2 січня в Казахстані в місті Жанаозен почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 і 5 січня в Алмати відбулися зіткнення протестувальників з силовиками.

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

З початку масових акцій протесту в Казахстані загинуло 18 силовиків, ще 748 отримали поранення. Затримано 2 298 мітингувальників. кількість убитих йде на десятки, але точної статистики немає.

5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив про те, що звернувся до глав країн Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою у зв'язку з масовими акціями протесту. ОДКБ схвалив введення військ, першими свої підрозділи розмістила Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: