Лавров заявив, що США хочуть влаштувати «війнушку» в Україні

Читать на русском
Він зазначив, що російські війська перебувають на своїй території, а те, що відбувається з боку України у нього викликає занепокоєння.
Фото РІАН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив США у спробі спровокувати «маленьку війну» в Україні.

Про це йдеться в інтерв'ю Лаврова.

Російський міністр відреагував на стривоженість Заходу нарощенням російських військ довкола України. Він зазначив, що російські війська перебувають на своїй території, а от те, що відбувається з боку західних кордонів Росії у нього викликає занепокоєння.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Згідно з його словами, Вашингтон накачує Україну зброєю, щоб підживити її мілітаристські настрої.

«Вони накачують озброєння. Хваляться, що поставили боєприпаси та ударні системи на 2,5 млрд доларів. Я не виключаю, що є бажання підживити мілітаристські настрої, зробити маленьку війнушку, потім звинуватити нас, щоби запровадити нові санкції, щоб придушувати наші конкурентні здібності», - сказав керівник російського МЗС.

Нагадаємо, що 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс.

Представники НАТО та Євросоюзу поки що не домовилися, яким чином можна вести з Росією переговори щодо її пропозицій у сфері європейської безпеки. Водночас відповісти прямою відмовою можливості немає.

Володимир Путін розповів, що у разі відмови США та НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.

Раніше Лавров розповів, коли відбудуться переговори Росії та США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: